20:00

BK Gamla Karlbergare

Referat: Högalids IF - BK Gamla Karlbergare

7 poäng på tre matcher, sen sist jag skrev och det måste man säga är mer än okej.
Mot karlberg borde vi ha bärgat tre poäng. Vad jag kommer ihåg från matchen var Filmhens fotparad efter 25 minuter på ett friläge, sen att Karlbergerna lyckades pressa in en hörna slagen på första stolpen och det var riktigt bra gjort av Karbergerna. Vi borde ha ett eller annat mål där i första halvlek Erik hade bland annat ett jätteläge, som var svårare att bränna än att sätta. Först halvlek gick 60 40% till Högan, men 0-1 i målprotokollet.
Andra halvlek började bättre och vår pålitligaste målskytt Erik svek inte den här gången heller, utan kvitterade till ett ett efter fem minuter in i andra halvlek. Målet föregicks av ett fint lagspel med många bra passningar, som luckrade upp Karlbergarna totalt. Karlberg är ett riktigt bra lag och tog ledningen i 60 minuten, vilket inte var riktigt rättvist. Men vi har ju vår lille stora målspottare Erik Lundh och han svek inte, utan han repikulerade, kvitterade igen efter hörna två minuter efter Karlbergarnas ledningsmål. Helt underbart att vi har en så stor ”målspottare”. Jag valde på Erik eller Fredrik som match lirare och med stor vånda valde jag Fredrik. Fredrik fick matchens lirare på grund av sitt enorma slit över hela banan, säkra brytningar, bra löpningar utan boll och en djävla pondus. När Nicko kunde sätta tre två efter ett fint inspel av Olle i åttioandra minuten så kändes segern som i en liten ask. Det ända som oroade mig var fast situationer, som dom var betydligt bättre på än oss. När Karlbergarna fick en utvisning i nittionde minuten så var segern klar och jag var redan på väg till krogen för att fira segern. Men Karlbergarna ville annorlunda. En karbergare startade från sidlinjen parallellt med straffområdet och gick i en rak linje förbi hela vårt samlade försvar och fick på en riktig ärta när han hade passerat halva planens bredd. Det kändes faktiskt lite Becht. Om nåt lag skulle vinna så var det Högan, vi var det bättre laget sätt över matchen.
Jag har haft det här i datorn ett tag, såg det när jag ska försöka skriva om seriesegern.